Työleiristä unelmien puutarhaan 2.1 -verkkovalmennus

PIHA, JOSSA MIELI LEPÄÄ JA LATAUTUU

Lukuisat tutkimukset osoittavat, että luontoympäristöllä on huomattavia stressistä palauttavia vaikutuksia. Ja kuten varmasti tiedät,stressistä palautuminen on henkisen ja fyysisen terveyden kulmakivi.

Luonnolla on mahti myös parantaa oppimiskykyä, tarkkaavaisuutta ja muistia. Puutarhaa hoitaessa unohtuu huolet ja onnistunut vuorovaikutus kasvien kanssa kasvattaa tervettä itsetuntoa. Hyvinvointi kasvaa pihaa hoitaessa ihan kohisten!

Parhaimmillaan puutarha todellakin rentouttaa ja tuo roppakaupalla hyvää oloa! Hyvänä päivänä pihatöissä laulattaa ja naurattaa. Raskaskaan työ ei tunnu edes työltä, saati sitten raskaalta!

Mutta aina näin hienosti ei ikävä kyllä ole. Toisinaan puutarha  toimiikin täysin päinvastoin.

Hyvä mieli häviää heti portista sisään astuttua, kun kasvoille lätkästään pitkä työlista. Nurmikko on taas liian pitkä, perennathäviävät heinän sekaan ja pensasaita pitäisi leikata. 

Naapurikin luimistelee, kun sinun pihallasi ei osallistuta kotiloiden torjuntaan tai voikukat levittäytyvät leikkaamattomalta nurmikolta heidän puolelleen.

Hävettää, nolottaa ja suututtaa!

Talvella on kyllä ihana selailla puutarhalehtiä ja haaveilla kesästä. Mutta sitten kesällä kaikki voimat ja aika meneekin jatkuviin rutiinitöihin. 

Jos jotain vielä keväällä alulle saakin, ne jää aina kesken.

Lähes itku silmässä kiskot heiniä kituvien perennojen ympäriltä ja kiroat koko pihan!

MILLAINEN PUUTARHA SITTEN OLISI

RENTOUTTAVA JA STRESSIÄ POISTAVA?

Puutarhaterapiaan perehtynyt maatalous- ja metsätieteiden tohtori Erja Rappe kertoo, että puutarhassa pitäisi pystyä toimimaan ilman pinnistelyä. Puutarhatyö on hyväksi vain, kun se ei ole pakollista!

Rappe opastaa, että puutarhan terapeuttinen vaikutus vaatii myös sitä, että tekemisestä saa onnistumisen ja osaamisen tunteita.

Tärkeää on myös, että ympäristö tuntuu viihtyisältä, täyttää niitä omia haaveita ja miellyttää juuri sitä omaa silmää.

Mieli lepää ja latautuu parhaiten sellaisessa puutarhassa, jossa kasveilla ja istutuksilla on tarina, isompi merkitys. Kasvi voi olla vaikka istutettu jonkin asian muistoksi, lahja hyvältä ystävältä tai perintö mummilta.

Puutarhassa pitäisi aina olla mahdollisuus tehdä sitä, mistä eniten itse tykkää!

Jos haluat vain oleilla, puutarhan pitäisi se mahdollistaa. Jos tykkäät valokuvata kukkia tai perhosia, pihan tulisi antaa sinulle siihen aikaa ja tilaisuuksia. Jos haluat kasvattaa pihallasi terveellistä ja maukasta ruokaa, siihen pitäisi löytyä aikaa.

 

Sinun pitäisi pystyä tekemään miellyttäviä asioita miellyttävässä ympäristössä!

Onko jokin oikotie, taikasauva, jolla pihan voisi muuttaa kerralla rasittavasta ihanaksi?

Stressiä aiheuttavasta sitä poistavaksi?

Oikotietä tai taikasauvaa en pysty sinulle tarjoamaan. Vaikka todella mielelläni sen kyllä tekisin!

Voin kuitenkin lähteä kanssasi matkalle kohti sitä unelmapihaa. Olen itse käynyt tuon matkan ja tiedän millä askelilla sinä helpoiten ja nopeiten päämäärään pääset!

En voi astella askeleita puolestasi, mutta voin auttaa sinua välttämään niitä monia kuoppia, kumpareita ja esteitä, joita matkallasi kohtaat. Olen itse tehnyt matkallani monta virhettä, jotka olisin todella paljon mieluummin jättänyt tekemättä.

Mutta juuri virheistä oppii! Ja niiden ansiosta voin nyt auttaa sinua vältämään ne. 

Sinun ei tarvitse tehdä samoja virheitä, kun annat minun auttaa!


Mikä on Työleiri Unelmien Puutarhaan -verkkovalmennus?

Tämä valmennus on oikeastaan opastettu matka, jolla autan sinua askel askeleelta muuttamaan pihasi Unelmien Puutarhaksi!

Valmennuksessa opit rakentamaan ja hoitamaan pihaasi lähtökohtana omat tarpeesi ja toiveesi sekä pihasi erityispiirteet.

Kaikkiin pihoihin ei voi soveltaa samoja kikkoja. Eikä kaikille pihan omistajille sovi samat metodit.

Valmennus alkaa aina sinun tarpeidesi, toiveidesi ja haaveidesi kartoittamisella. 

Tutustut matkalla pihaasi, sen asukkaisiin ja sen toimintaan. Autan sinua löytämään juuri sinulle sopivat työtavat, joilla puutarhanhoito on mukavaa ja helppoa. Neuvon, miten muokkaat vanhat istutukset tavoitteitasi paremmin vastaaviksi.

Minä autan sinua matkalla kohti unelmiesi puutarhaa,

askel askeleelta! 

 

 

Miten sinne pääsee mukaan, milloin se alkaa ja mitä se maksaa?

Lue lisää tästä…

 

 

Kurssin tiedot

Arvioitu aika: 4 kuukautta

Vaikeustaso: Sopii kaikentasoisille

Kategoriat:

Kurssi ohjaaja

Pihavalmentaja Pihavalmentaja Tekijä

Jätä kommentti